Profilo Enerji Tasarruflu Ürünler En Çok Ege Bölgesi’nde Tercih Ediliyor

Beyaz eşya satın alırken enerji tasarruflu ürünleri tercih etmenin önemine dikkat çeken Profilo’nun, Türkiye genelindeki tüketicilerinin tercihleri doğrultusunda derlediği verilere göre; enerji tasarruflu ürünlerin en çok tercih edildiği bölge Ege. Iğdır, Hatay ve Manisa ise enerji tasarruflu ürünlerin en çok satıldığı illerde ilk üç sırayı paylaşıyor.

Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte enerji de günlük yaşamın vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Bu nedenle enerji tasarruflu ürün kullanımının önemi de her geçen gün artıyor. Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, 7-11 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle beyaz eşya satın alırken hem enerji tasarruflu ürünleri seçmenin hem de bu ürünlerin doğru kullanımının büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Iğdır Enerji Tasarruflu Ürün Seçme Konusunda Öne Çıkıyor

Enerji tasarrufu açısından en verimli olan ‘A++’ ve ‘A+++’ enerji etiketli ürünler, günlük yaşamda büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlıyor. Türkiye geneli incelendiğinde, Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin enerji tasarrufu açısından yüksek verim sağlayan ürünlerinin en çok tercih edildiği şehir, yüzde 36 oranıyla Iğdır. Onu takip eden diğer şehirler ise sırasıyla yüzde 34 oranıyla Hatay ve Manisa, yüzde 33 ile İstanbul, Kırklareli ve Tokat, yüzde 32 ile Afyon ile Bingöl ve yüzde 31 oranla Bayburt, Bursa ve Gaziantep.

Tasarrufa En Çok Dikkat Eden Bölge: Ege Bölgesi

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin enerji tasarrufu sağlayan ürünlerinin Türkiye genelinde en çok tercih edildiği bölge ise yaklaşık yüzde 30 oranla Ege. Yine aynı bölgeden Manisa’da yüzde 24 ve Afyon’da yüzde 31 oranında enerji tasarrufu sağlayan Profilo ürünleri kullanılıyor. Ege Bölgesi’ni, yüzde 29 ile Marmara Bölgesi ve yüzde 28,5 ile Doğu Anadolu Bölgesi takip ediyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*