Manisa Teknokent’te Vestel ArGeTa Devri başladı

Vestel’de Araştır-Geliştir-Tasarla dönemi başladı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Zafer Kalkınma Ajansı desteği ile Manisa Teknokent’te devreye giren ArGeTa ofisi, fikirlerin hızlı bir şekilde hayata geçmesi için prototipleme ve donanım geliştirme imkânı yaratacak.

Dünyada en çok Ar-Ge harcaması yapan ilk 1000 firma arasında yer alan üç Türk şirketinden biri olan Vestel, Manisa Teknokent’te ArGeTa ofisini devreye soktu. Araştırma ve geliştirme süreçlerine tasarlama modülünün eklenmesiyle oluşturulan ArGeTa, üretilen fikirlere hızlı bir prototipleme ve donanım geliştirme imkânı sağlayacak. Vestel’in hali hazırda dışarıya yaptırdığı önemli miktarda prototip işini de üstlenecek olan ArGeTa ofisi, prototip maliyetlerinin düşürülüp kalitenin artmasına da önemli bir katkı yapacak.

Açılışta konuşan Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü İsmail Murat Sarpel, “Teknoloji üretiminin temeli Ar-Ge’ye dayanıyor. Yeni teknolojiler ve dönüşen ekonominin yeni alanları konusunda ne kadar çok Ar-Ge yatırımı yaparsanız, üretimde de o kadar güçlü bir konuma geliyorsunuz. Ar-Ge mühendislerimiz her gün yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor. Bu çalışmaların karşılığını da ulusal ve uluslararası ödüller ve sertifikalarla alıyoruz. 2017 yılında Avrupa Patent Ofisi’ne 408 patent başvurusu yapan Vestel Elektronik, dünya devlerini geride bırakarak listeye ilk 50’den girdi. Biz her zaman Türkiye’yi en yeni teknolojilerle tanıştıran ilk marka olma hedefiyle çalışıyoruz. Bunu yapmak için de bütçemizin önemli bir kısmını Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Bu bağlamda, ürettiğimiz fikirlerin hızlı bir şekilde prototipe dönüşmesini çok önemsiyoruz” dedi. Vestel Ar-Ge’nin Teknokent’teki varlığını da artırdıklarını söyleyen Sarpel, araştırma grubu ve otomotiv elektroniği gruplarının da Teknokent’e taşınacağını söyledi.

Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş “Teknokent’in kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği büyümeyi anlatarak, “Özel sektörde yer alanlar çok iyi bilir ki siz firmanızı rekabetçi olarak tanımlayabilirsiniz ama şehriniz rekabetçi değilse, işiniz zordur. Bizim dijital dönüşüm çağını da göz önünde bulundurarak; Üniversitemiz, yerel yönetimler ve büyük firmalarımızla birlikte dünyada sürekli izlenen yenilikçi şehir kapasitelerine nasıl ulaşacağımız konusu son derece çok önemlidir. Biz bu bağlamda Üniversitemiz ve Teknokent olarak yapılması gerekenleri yapmaya hazırız” dedi. 

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz “Zafer Kalkınma Ajansı olarak 10 yıldır planlı çalışma modelini rayına oturttuk. Belli alanlara odaklanmamız gerekiyordu. Üniversitelerimiz, Valilerimiz ve yerel yönetimlerle bunları belirledik. Manisa’da savunma sanayii, Afyon ve Kütahya’da sağlık turizmi, Uşak’ta deri tekstil ve gençlerimize yönelik çalışmalar konularını seçtik. Bu alanlarda paydaşlarımızla birlikte çok başarılı projeler hayata geçirdik ve çalışmaya da devam ediyoruz. İnşallah ülkemizi hep birlikte arzu edilen seviyelere ulaştıracağız” dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, görev yaptığı dört yıllık süre içinde en önem verdiği projenin Manisa Teknokent olduğunun altını çizerek başladığı konuşmasında, “Bugün üniversite-sanayi iş birliğinin güzel örneklerinden birisini burada hep birlikte hayata geçiriyoruz. Göreve geldiğimde en önem verdiğim proje Teknokent projesi idi. Öğrencilerimizi hayata daha hazır getirecek ve girişimcilik yeteneği kazandıracak eğitimi vermenin yeri sadece laboratuvarlar ve sınıflar değildir, elbette Teknokent de buna dahildir. Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak Vestel başta olmak üzere, sanayimizle bu iş birliği imkânlarını aramak noktasında bir gayret içine girdik ve çok olumlu bir cevap aldık. Manisa deyince firmaların başında Vestel geliyor. Vestel Manisa için önemli, Üniversitemiz için de ayrı bir önemi var. Vestel’in buraya gelmesi bize çok şey kattı” dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Teknokent’in üniversitelerden hep beklenen üniversite-sanayi iş birliğinin çok güzel ve arzulanan bir örneği olduğunu dile getirerek, “Beklediğimiz üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneği Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından kurulan Teknokent’tir. Vestel’in çok değerli yöneticilerine de çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Zafer Kalkınma Ajansının Manisa’da hayata geçirilmesine imkân sağladığı ve benden önceki iki Valimizin çabalarıyla oluşan Kodla(Ma)nisa Projesi ve Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) için de Zafer Kalınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz’a çok teşekkür ediyorum. Açılışını yaptığımız Manisa Teknokent- Vestel ArGeta’da çok başarılı projelerin hayata geçirilmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

ArGeTa’nın sağlayacağı faydalar:

  • Vestel Ar-Ge ekibi tarafından üretilen fikirlere hızlı bir şekilde prototip çıkarmak,
  • Hali hazırda dışarıya yaptırılan önemli miktarda prototip işini üstlenerek maliyetleri düşürüp kalitenin artmasını sağlamak,
  • Vestel Venture’ın destek olduğu genç girişimlere ürünlerini geliştirebilecekleri altyapıları sağlamak,
  • Vestel çalışanları için oluşturulan ‘Parlak Bir Fikir’ projesini kapsamında kurum içi girişimcilere altyapı desteği vermek,
  • Sadece yeni ve iç girişimler değil açık inovasyonun Vestel’in tüm bünyesine yayılmasına fırsat yaratmak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*