Muz
Severek tükettiğimiz meyvelerden biri olan muzu buzdolabında muhafaza etmeye çalışmak, muzun olgunlaşmasını geciktirmemize sebep olmaktadır. Ayrıca muzun içerisinde bulunan besinlerin değerlerini kaybetmesine de yol açmaktadır. Kuru ve serin bir yerde muhafaza etmeniz daha doğru olacaktır.
Çikolata
Her yaşın sevgilisi olan çikolatayı sevmeyeniniz yoktur. Çikolatanın ideal sıcaklık derecesi 20°C yani oda sıcaklığına eş değerdir. Buzdolabında sakladığınız takdirde içerisinde bulunan yağ donacak ve çikolatanın üstünü kaplayarak tadını bozacaktır.
Ketçap/Hardal
Ketçap ve hardalın içerisinde koruyucu maddeler ve asitler yer aldığından buzdolabında saklamanız şart değildir. Ketçaba nazaran daha uzun süreli dayanan hardal 2-2,5 aya kadar mutfağınızdaki herhangi bir dolapta muhafaza edilebilir. Ketçabın ise raf ömrü 1 ay olarak bilinse de daha uzun süreli saklayan çokça insan var.
Soğan
Buzdolabına asla girmemesi gereken yiyecekler arasında soğan 1. Sırada yer alıyor. Buzdolabına koyulduğu takdirde sert, taze formunu koruyamaz ve yumuşak, küflü bir hale gelir. Soğanlarınızı kuru ve serin bir yerde saklayabilirsiniz.
Kahve
Kahvenizin uzun süre taze kalması için buzdolabında saklamamanız gerekmektedir. Öğütülmüş ve yeni çekilmiş kahveler buzdolabında daha çabuk bayatlar ve aroması istediğiniz gibi gelemeyebilir. Satın aldığınız kahveyi camdan bir kavanoza boşaltıp, içerisine de bir tane kesme şeker atıp, ağzını da sıkı bir şekilde kapatıp muhafaza ederseniz uzun bir süre aromasını ve tazeliğini koruyacaktır. Karanlık ve kuru yerde muhafaza etmeyi de unutmayın.
Reçel
Mevsimlik meyvelerle yapılan ve tadına doyum olmayan reçellerinizi buzdolabında saklamanıza hiç gerek yok. Doğal reçeller doku ve tatlarını dışarıda uzun süre koruyabilirler bu yüzden buzdolabınızda ayrıca bir yer kaplamasına izin vermeyin.
İlk yorum yapan olun