BSH, sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarıyla su ve enerji verimliliği, karbon ayak izi ve atık yönetimi gibi kritik alanlarda sektörde öncü uygulamaları hayata geçiriyor. Geliştirdiği inovasyon ve teknolojileriyle yeryüzüne değer katıyor. Türkiye’de Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarıyla üretim yapan ve geleceği şekillendiren teknolojilere imza atan BSH, sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle yürüttüğü başarılı projesi “Green Logistics” ile 9. Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde “Tedarik Zinciri Yönetimi” kategorisinde ödüle layık görüldü. Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde kazananlar önceki akşam düzenlenen törenle ödüllerini teslim aldı.
BSH Türkiye’nin ödül almaya hak kazanan projesi “Green Logistics”, 5 farklı projenin birleşiminden oluşuyor. Bunlardan ilki olan “Konteyner & Tır Yüklemelerinin İyileştirilmesi” projesi emeğin gerçekleşmesinde büyük rol oynayan mavi yaka çalışanların inisiyatifiyle hayata geçirildi. Proje kapsamında ihracat yüklemelerinde yükleme modeli değiştirildi, aynı volümdeki ürünler daha az araçla gönderildi. Böylece daha az seferle daha büyük oranda ürün gönderimi sağlandı. BSH’nin küresel ölçekte Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na uygun olarak belirlediği hedefler doğrultusunda; ihracat araçlarının yükleme modellerindeki değişiklikler sayesinde kara yoluyla yapılan sevkiyatta aynı volümü daha az sefer yaparak yılda yaklaşık 261 konteyner ve 10 tır olmak üzere toplamda 271 araçlık tasarruf; yurtiçi yüklemelerde ise dijitalleşen yükleme optimizasyonu sistemi sayesinde aynı volüm için yılda yaklaşık 650 araçlık tasarruf sağladı.
HUB Çerkezköy Projesi kapsamında Tekirdağ, Çerkezköy’den İspanya ve Almanya’daki BSH fabrikalarına yapılan sevkiyatlarda yükleme rotaları değiştirilerek, karayolu yerine demir yolu ve deniz taşımacılığına ağırlık verildi. Çerkezköy’de bulunan mevcut demiryolları güzergahına ilave demir yolları yaptırılarak kapasite artışı planlanmış ve sonuç olarak yılda ortalama 1.800 tır sevkiyatı ve 30.000 konteyner taşıması tren taşımacılığına geçirildiğinde toplamda yaklaşık 8.388 ton CO₂ salımının engellenmesi hedeflendi. TCDD iş birliğiyle hayata geçirilen proje çok büyük bir yatırımla dünya çapında da sürdürülebilirlik başarıları arasında gösteriliyor.
Ödül üzerine açıklama yapan BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi Kurumsal İletişim Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri Burçin Girit, “Avrupa’nın lider ev aletleri üreticisi olarak sürdürülebilirlik çalışmalarını toplumsal, refah ve çevre boyutlarında yürüten BSH Grubu olarak, günümüzün en önemli sorunların iyileştirilmesi konusunda çözümler sunabilmek için çalışıyoruz. Doğrudan ve dolaylı emisyonları nötrleme çalışmalarının yanında, doğrudan etkilemediğimiz salımlar için de adım atıyoruz. Özellikle de tedarik zinciri ve satın alınan ürünlerin kullanımı dâhil olmak üzere üretim yaşam döngüsünün tamamında CO2 salımlarını azaltıyoruz. Hedefimiz 2030’a kadar yüzde 15 oranında azaltım sağlamak” ifadesini kullandı.
Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde 6 kategoride 7 adaylıkla finale kalan BSH Türkiye’nin başarılı projeleri; “Döngüsel Atık Yönetimi” kategorisinde “Döngüsel Plastik Yönetim Projesi”, “Atık Yönetimi” kategorisinde “Atık Muhafızları” ve “Atıktan Ürüne” Projeleri, “Sürdürülebilir İş Birliği” kategorisinde “CKY Carbon Zero Roadmap” Projesi, “Enerji Yönetimi” kategorisinde “Enerji Verimli Boyahane Projesi”, “Su Yönetimi” kategorisinde “Yeşil Boyahane Projesi” ile finale kalmıştı.
İlk yorum yapan olun