En iyi DC süper kahraman filmleri

6. Superman II – Richard Lester – 1980

Film çekiminin önemli bir kısmı tamamlanmışken, yönetmen Donner ile yapımcı Salkind ailesi arasında çıkan tartışma sonucu ruhu büyük ölçüde değişerek Richard Lester’ın elinde biraz daha komedi unsurlarının ağırlıkta olduğu bir filme dönüşen serinin ikinci filmi. Bundan sonra giderek kötüleşen iki devam filmi daha yapıldı ki, özellikle dördüncüsü evlere seza.

Bu filmin Donner’s Cut versiyonunu da seversiniz.

5. Batman Begins – Christopher Nolan – 2005

Batman serisini şanına yaraşır şekilde tekrar canlandıran Nolan üçlemesinin ilk filmi.

Batman/Bruce Wayne’nin çok iyi bilinen orijin öyküsüne yeni tatlar katıp; protagonistin yolculuğunu çok iyi bir şekilde aktaran, sağlam bir macera filmi karşımızdaki.

Muhteşem kadronun tek sırıtanı başrol aktrisi, muhtemelen o zamanki kocası Tom Cruise’un torpili ile oynayan Katie Holmes. Zaten ikinci filmde değiştirildi.

4. Batman Returns – Tim Burton – 1992

İlk filmden daha karanlık bir atmosfer yaratarak, ilk filmdeki eşsiz Jack Nicholson’un (Joker) eksikliğini aratmayan bir Penguen (Danny DeVito) ile daha iyi bir devam filmine imza atmış Tim Burton.

Keşke seriye de devam edebilseydi de, Joel Schumacher’in yapılmış en kötü Batman filmleri ile sonuçlanmasaydı seri 90’larda.

3. Superman – Richard Donner– 1978

Kaliteli çizgi roman uyarlaması yapılabileceğini ilk defa kanıtlayan, çığır açıcı ve öncü bir film.

Bir çizgi roman adaptasyonu için yapılmış ilk büyük bütçeli film, her yönüyle başarılı oldu. O dönem bir çizgi roman uyarlamaları furyasına yol açmadı ama maalesef.

2. Watchmen – Zack Snyder – 2009

DC, bir ABD şirketi olduğu için listemin tek İngiliz orijinli çizgi romanı. Çizgi romanın dahi yazarlarından Alan Moore’un yaratısı Watchmen, 1986 yılında yayınlanmıştı ve Nixon’un hala başkan olduğu, ABD’nin Vietnam Savaşı’nı kazanarak Vietnam’ı 51. Eyaleti yaptığı alternatif bir 1985 yılında geçiyordu.

Çizgi romanın enfes kara mizah dozunu biraz kaybetse de, mümkün olduğunca sadık bir uyarlama yapmış Snyder. Sadece bazı kasting kararlarının yanlış olduğu söylenebilir.

1. The Dark Knight – Christopher Nolan – 2008

Sadece tüm zamanların en iyi DC filmi değil, aynı zamanda sinema tarihinin en iyi çizgi roman uyarlamalarından biri.

Bunda asıl kahraman Batman’den rahatça sahne çalarak, Oscar kazandığını bile göremeden genç yaşta talihsizce ölen Heath Ledger’ın Joker’inin payı çok büyük. Üçlemelerde 2. filmin en iyi film olduğu çok ender örneklerden biri.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*