BSH Türkiye Ev Aletleri, dünyanın dört bir yanındaki insanların yaşam kalitesini artırmak üzere ürünlerinin yanı sıra sürdürülebilirlik yaklaşımıyla da katkıda bulunuyor. Çevre, Toplum ve Yönetişim odaklarında rol model olan BSH, Tekirdağ, Çerkezköy’deki fabrikadaki çalışanlarının hikayeleriyle bu doğrultuda ilham vermeyi de sürdürüyor. BSH Türkiye Çerkezköy tesisleri içinde bulunan BSH Acil Durum ve Güvenlik Birimi’nin tek kadın itfaiyecisi Selin Özel, bu anlamda bir örnek oluşturuyor.
“İtfaiyecilik, kalbimin bir yerinde her zaman vardı”
BSH tesisinde itfaiyeci olarak görev yapan Selin Özel, hayatı boyunca insanların yaşamına dokunabilmeyi hedefledi. Üniversitede sağlık bölümünde okudu, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde çalıştı. Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. BSH Çerkezköy Çamaşır Fabrikası’nda çalışan Özel, ikinci üniversitesi olan Acil Durum ve Afet Yönetimi’nde okurken stajını BSH İtfaiyesi’nde yaptı. Staj sırasında temel yanma ve yangın bilgileri, yangınla müdahale ekipmanları ve yöntemleri, yangına karşı önlemler, kaza-kırım ekipmanları, hasta-yaralı kurtarma, itfaiye araçlarını mücadele ve müdahale anında kullanma gibi eğitimler aldı. “İtfaiyecilik, kalbimin bir yerinde her zaman vardı” diyen Özel, yöneticilerine BSH İtfaiyesi’nde itfaiyeci olarak çalışmak istediğini belirtti ve kariyerinde yeni bir sayfa açılmış oldu.
Kadınlara ilham veriyor
Özel, BSH Çerkezköy yerleşkesinde sıradan bir gününü şöyle anlatıyor: “Tüm sıcak işler için kontrolleri gerçekleştiriyor, izinleri veriyor, dış depolarımızdaki yangına müdahale ekipmanlarını düzenli olarak denetliyor ve takip ediyoruz. Bunların dışında hayvan kurtarma, aküsü biten araçlara takviye, ağaç devrilmesi veya karda kalan araçların çekilmesi gibi acil yaşamsal olaylara da destek veriyoruz. Gerek yangına ileri müdahale gerekse de su baskını, dış alanda kimyasal döküntü vb. gibi profesyonel müdahale gerektiren durumlarda da her zaman hazırız.” Hayallerin peşinden gitmenin, net kararlar vermenin önemine değinen Özel’in gelecek planları arasında kendisini itfaiyecilik alanında daha da geliştirerek kadınlara ilham veren bir rol model olmak yer alıyor.
“Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık” alanlarında gerçekleştirdikleri projeleriyle topluma katkı sunmayı amaçlayan BSH Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliğini birincil odak alanları arasında konumluyor. Bu kapsamda kadın mühendis çalışanların, toplam mühendis sayısına oranının %35, toplam kadın çalışan sayısına oranının %44 ve toplam çalışan sayısına oranının %17 olduğu BSH Türkiye’de kadın istihdamı üzerinde çalışmalar hayata geçirilmeye devam ediyor.
İlk yorum yapan olun