Hesap yapmamız gerekiyor, devirince hesap devri

İbrahim Eldem / Eldem A.Ş. - ESKİŞEHİR

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Sarıcakaya, Eskişehir doğumluyum. Evli bir kız, bir erkek evladım var. Eldem A.Ş. 1979 yılında Ali ve Nihat Eldem tarafından kuruldu. Daha sonra A.Ş. olup İbrahim Eldem ve Batuhan Eldem yönetim kurulu üyesi ve hissedarı oldular. Tamamı Eskişehir’de olmak toplam 16 mağazamız var.

Eskişehir’de ne tür reklam faaliyetlerinde bulunuyorsunuz?

En büyük reklamımız bu şehirde 45 yıldır beyaz eşya sektöründe olmamız. Ayrıca yoğun bir şekilde Instagram kullanıyor ve yerel bazlı kampanyalar yapıyoruz.

İşinizi severek mi yapıyorsunuz. Herhangi bir sektörel sıkıntınız var mıdır? Bu sıkıntıları aşabilecek çözüm önerileriniz nelerdir?

İşimiz sürdürülebilir bir iştir ve işimizi birinci kuşak Ali Bey’den üçüncü kuşak Batuhan Bey’e kadar severek yapıyoruz. Sevmediğimiz takdirde başarılı olamayız. Beyaz eşya mağazacılığı yerelde sizi farklı kılar, çevreniz oluşur. Saygın bir yeriniz olur. Her sektör de olduğu gibi bizim de sıkıntılarımız var.

Sektöre genel bir mesajınız var mıdır?

Artık meslektaşlarımızın şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerekiyor. En hesaplı satmakla başarılı olunmaz. İndirimli, zararına satışlarla bir yere varamayız. Kampanyaların bize ne kazandırıp ne götürdüğünü hesaplamak önemlidir. Münhasır bayilerini ve şirketlerini korumaya devam etmelidirler. Bu günlerde geçecek, meslektaşlarımız umutsuz olmasın. Devir ince hesap devri. Enflasyonist ortamlarda beyaz eşya güzel kazançlar sağladı. Ancak özellikle seçimlerden sonra piyasada sıkıntılar başladı. Bu konuda neler söylemek istersiniz? Pazarda bir daralma söz konusu, bu bir gerçek. İnşaat projeleri yok, ankastre satışları azalmış durumda ve yenileme işleri de düşüşte. Sıcak havalar nedeniyle klima ve vantilatör satışları arttı. Yukarıda belirttiğim gibi hesap yapmamız gerekiyor: Masraflar nedir, kazanç nedir gibi hesapları çok iyi yapmamız lazım.

Bu sektördeki hedefleriniz nelerdir?

Eskişehir’de üç yeni mağaza açmayı hedefliyoruz. Mağazalarımız Eskişehir’in her yerinde. Biz büyümemizi Eskişehir ile sınırlandırdık, başka bir şehir ve ilçede yatırımımız yoktur ve olmayacaktır.

Kahve makineleri satışı sırasında özel bir çaba, özel bir uygulama, ya da bu ürünlerin satışlarını arttırmak için özel bir alan açma gibi çalışmalarınız var mı?

Kahve makinelerinin satışı artıyor, artmaya devam edecek. Merkez mağazasında Fakir’in kahve köşesi var. Satışlarda etkisi oluyor. Bu kahve alanları Bosch mağazalarımızda da var. Ayrıca merkez Vestel mağazamızda Vestel kahve arabamız var, ikram etmenin perakendeye etkisi var. Merkez mağazamızda Fakir köşesinde fotoğraf çekilip Instagram’da paylaşıyorum. Mağazanın kahve köşesinde bekliyorum diye standa inanılmaz derecede eşim, dostum, müşterilerim geldi, bende mutlu oldum. Kahve ikram ederek müşterilerimizi mağazada daha çok tutuyoruz, bu da satış getiriyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*