Samsung, hepsi bir arada yenilikçi çamaşır yıkama çözümü Bespoke AI Laundry Combo™’yu Avrupa pazarına sundu

Evlerde yerden tasarruf sağlayan Samsung Bespoke AI Laundry Combo™ hepsi bir arada çamaşır ve kurutma makinesi; yüksek enerji verimliliği, kumanda merkezi olarak kullanılabilen 7 inçlik LCD ekranı, kullanıcı deneyimini iyileştiren AI özellikleri, güncellenen ve yapay zeka ile daha sezgisel bir etkileşim sunan Bixby sesli asistan ile evde çamaşır deneyimini keyif haline getirmeye hazırlanıyor.

Samsung Electronics bugün, Berlin’de düzenlenen IFA 2024 Fuarında Bespoke AI Laundry Combo™’yu Avrupa pazarına sunduğunu duyurdu İlk kez geçen yıl IFA 2023’te tanıtılan hepsi bir arada çamaşır ve kurutma makinesi, yerden tasarruf sağlayarak yıkama ve kurutma işlevini tek bir cihazda sunarken, Avrupa’daki kullanıcıların çamaşır yıkama deneyimini yeniden tanımlamaya hazırlanıyor. Bespoke AI Laundry Combo™ enerji tasarrufu sağlayan işlevsel ve zahmetsiz bir çamaşır yıkama deneyimi yaşatmak için yapay zeka özelliklerine, ısı pompası teknolojisine ve 7 inçlik bir ekrana sahip. 

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Dijital Cihazlar İş Birimi Müşteri Deneyimi Ekibi Başkanı Moohyung Lee, “Dünyanın ve özellikle de Avrupa’nın daha akıllı, daha verimli ev aletlerine öncelik verdiği bir dönemde Bespoke AI Laundry Combo™ ürününü Avrupa’da piyasaya sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Yapay zeka ve ısı pompası teknolojisini entegre ederek kullanıcılara daha rahat ve enerji tasarruflu bir çamaşır yıkama deneyimi sunmayı hedefliyoruz” dedi. 

Evde çamaşır deneyimi AI ile gelişiyor 

Bespoke AI Laundry Combo™, işlevsellikten ödün vermeden, bulunduğu yerde alan kazandırmak için tasarlandı. Hepsi bir arada çözüm, çamaşır makinesini ve kurutucuyu tek bir ünitede sorunsuz bir şekilde birleştiren zengin bir işlevsellik, yerden tasarruf ve verimli bir çamaşır yıkama çözümü sunuyor. Değerli bir alan kazandırırken iki ayrı makine kadar etkili bir performans gösteriyor. Daha da önemlisi, yıkama döngüsü bittikten sonra çamaşırları makineler arasında aktarma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Böylece kullanıcılar, kötü kokuları önlemek için yıkama programının ilerlemesini sürekli olarak kontrol etmek zorunda kalmıyor ve kendi zamanlarını daha esnek kullanabiliyor.

Bespoke AI Laundry Combo™’daki en önemli özelliklerden biri olan AI Wash & Dry, çamaşır yıkama verimliliğinde yeni bir standart belirliyor. Bu gelişmiş sistem, tüm çamaşır yüklerinde hem yıkama hem de kurutmayı optimize etmek için bir dizi sensör kullanıyor ve kullanıcıları her yıkama için en uygun ayarları belirlemek zorunda bırakmıyor. Çamaşırların ağırlığını algıladıktan sonra, doğru miktarda su ve deterjan kullanan Bespoke AI Laundry Combo™ kumaş cinsini de algılıyor ve yıkama sırasında kir seviyesini takip ederek program süresini ve deterjan kullanımını buna göre ayarlıyor. Yıkama programı bittikten sonra, bu teknoloji, kurutma işlemini de ağırlığa ve kumaşa göre optimize ediyor, mükemmel temizleme ve kurutma sonuçları sunuyor. AI Wash & Dry özelliğiyle kullanıcılar, kapsamlı, daha verimlive kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşıyor.

Bespoke AI Laundry Combo™’nun Avrupa pazarına sunduğu bir diğer avantaj da enerji verimliliği. Yıkama döngüleri, ortalama A sınıfı enerji verimliliği sınıfından %20’ye kadar daha verimli olan Bespoke AI Laundry Combo™’nun yıkama ve kurutma döngüsü, enerji verimliliğinde A sınıfında derecelendiriliyor. Bu çarpıcı sonuçlar, çamaşırları düşük sıcaklıklarda hızlı, nazik ve verimli bir şekilde kurutan gelişmiş ısı pompalı kurutma teknolojisi sayesinde elde ediliyor. Tambura sıcak hava üfleyen ısıtıcı kullanan sistemin aksine, Samsung’un ısı pompası sistemi, sıcak havayı sürekli olarak geri dönüştürüyor ve ısı eşanjörü aracılığıyla sıcak havayı tekrar ısıtarak ve nemini alarak ısı transferini optimize ediyor. Bu da kurutma süresinin %60’a kadar kısalmasını ve enerji tüketiminin %75’e kadar azalmasını sağlayarak çamaşır yıkamada işleminde kullanılan enerjiyi verimli ve uygun maliyetli hale getiriyor. Isı pompası yöntemiyle ayrıca, hava sirkülasyonunu artırarak kumaşların çekmesi önleniyor ve giysilerin zarar görmemesi sağlanıyor. Ayrıca, SmartThings aracılığıyla AI Enerji Moduuygulandığında, yıkamada %60’a kadar ve kurutmada ise %30’a kadar ek bir enerji tasarrufu elde edilebiliyor. Bu tasarruf değerleri, çamaşır makinelerinin en çok enerji tüketen parçalarından biri olan ısıtıcı kullanımının azaltılmasıyla ve bunun sonucunda program süresinin uzatılmasıyla sağlanıyor.

Verimli ve sorunsuz kullanıcı deneyimi

Bespoke AI Laundry Combo™, çamaşır odalarının ve hatta tüm evin kalbinde yer alan merkezi bir kontrol merkezi olarak kullanılabilen, 7 inç genişliğinde sezgisel bir LCD ekrana sahip AI Home ile gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Geniş ekran, program ayrıntıları, kalan deterjan miktarı ve enerji tüketimi dahil olmak üzere çamaşır yıkama işlemi hakkında önemli bilgiler sağlıyor. Program önerirken Bespoke AI Laundry Combo™, kullanıcı alışkanlıklarını hatırlamak, dönemsel ve mevsimsel ihtiyaçlara göre programsunmak için makine öğrenimi teknolojisinden faydalanıyor. Program tamamlandığında ise 7 inç LCD ekranda veya SmartThings Uygulamasında görüntülenebilen “enerji ve su tüketimi raporu” sunuluyor. Bunlara ek olarak, evdeki tüm bağlı cihazları gösteren ve kullanıcıların bunları sorunsuz bir şekilde takip ve kontrol etmesini sağlayan net bir 3D Harita Görünümü de kullanıcılara sağlanıyor. Böylece kullanıcılar çamaşır odasındayken fırının açık olup olmadığını kontrol edebiliyor veya robot süpürgelerinin temizlik programını başlatabiliyor. Bespoke AI Laundry Combo™, UL Solutions’ın “Pazarlama Talebi Doğrulama IoT Güvenlik Derecelendirmesi” kapsamında “Elmas” seviyesinde doğrulandı ve güvenlik konusunda rekabetçi gücünü kanıtladı.

Tüm bunlara ek olarak, Bespoke AI Laundry Combo™ kullanıcıları, duyarlı etkileşim kurmaya olanak tanıyan etkili algılama yetenekleriyle geliştirilen Bixby’nin de keyfini çıkarabiliyor. Yapay zeka desteği sayesinde Bixby, karmaşık ve gündelik konuşmaları anlayabiliyor; kullanıcıların çok amaçlı ve uzun komutlar vermesine olanak tanıyor. Kullanıcılar Bespoke AI Laundry Combo™’yu kullanırken bir yandan “Hava nasıl?” diye sorabiliyor ve ardından “Yıkama programını başlat ve oturma odası sıcaklığını düşür” diyerek isteklerini tek bir komutla dile getirebiliyor. “Cihaza Yönelik Soru-Cevap” desteği de sunan Bixby, cihazlarındaki belirli özellikler hakkında soruları olan kullanıcılara yardımcı oluyor. Örneğin, LCD ekranda bir hata görüntülendiğinde, kullanıcılar kullanım kılavuzuna bakmak veya telefonlarında arama yapmak yerine bunun ne anlama geldiğini doğrudan Bixby’ye sorabiliyor. Son olarak, kurutmalı çamaşır makinesi, “Merhaba Bixby” veya “Bixby” gibi, asistanı aktive etme ifadeleri olmadan da kullanıcıya yanıt verecek şekilde güncellendi. Bu sayede, kullanıcılar doğal halleriyle çamaşır makinesine yaklaşıp “Çamaşır makinesinin kapağını aç” diyebiliyor, ardından hızlı bir yanıt alabiliyor veya eylemin gerçekleştirildiğini görebiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*