Camın arkasında sürdürülebilir bir dünya inşa ediyoruz

Cam dünyasının global ve güvenilir tedarikçisi Yorglass olarak geliştirdiğimiz çözümler, kullandığımız yöntemler ve imza attığımız projelerle tüm faaliyetlerimizi sürdürülebilirlik çerçevesinde yürütüyor, camın sürdürülebilir gelecek için çok stratejik bir rol üstlendiğine inanıyoruz. Geleceği planlamayı yalnızca bir iş hedefi olarak görmüyor bu nedenle de tüm proje ve yatırımlarımızı yerküreyi koruyup enerji tüketimini azaltmak amacıyla şekillendiriyoruz. Bütüncül yaklaşımımızla amacımıza uygun olarak işletmelerimizi de sürdürülebilir bir gelecek için harekete geçiriyoruz.

Camın sahip olduğu sonsuz yaşam döngüsünü; dönüşüm, verimlilik ve tasarruf kavramlarının penceresinden tanımlıyoruz. UN Global Compact’ın sektördeki ilk imzacısı olarak, Bilime Dayalı Hedef Verme çalışma gurubuna katılıp sera gazı emisyonlarını azaltmak için gerekli bilimsel altyapıyı kurmaya başladık. CDP’de raporlama yapan ve tüm işletmeleri Sıfır Atık Belgesi alan bir şirket olarak sürdürülebilirlik yönünde attığımız her adımda bilimin perspektifiyle ilerliyoruz. Bu kapsamda Birleşmiş Milletler Bilim Temelli Hedefler çerçevesinde 2032 yılında karbon emisyonumuzu yüzde 50 azaltmayı, 2050 yılında ise net sıfır hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz.

Dev yatırımlar, sürdürülebilir dönüşümü hızlandıracak çalışmalar

Yarım asırlık tarihimiz boyunca teknoloji ve sürdürülebilirlik arasındaki ilişkinin geleceğin şekillenmesinde hayati bir rol alacağına inandık. Bu kapsamda yakın zamanda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından akreditasyon alan Ar-Ge merkezimiz ile üretmenin daha da ötesine geçiyor; ekolojik, enerji verimli ve katma değeri yüksek sürdürülebilir çözümler geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 milyon euro yatırımla hizmete sunduğumuz Çamaşır Makinesi Kapak Camı İşletmesi yatırımımız, iş modelimizin öncelikleri arasında yer alan sürdürülebilirlik vizyonumuzun bir parçasını oluşturuyor. Bu yatırımımızla çamaşır makinesi kapak camında yüzde 80 gibi büyük bir oranla ithalata bağımlı olan ülkemizi bağımlılık kıskacından kurtararak,sağlıklı ve sürdürülebilir malzemelerin başında gelen camın yarının dünyasında belirleyici bir rol üstleneceğini tüm dünyaya göstereceğiz.

Fabrikalarımız kendi enerjisini üretmeye hazırlanıyor

50 yıldır cama hayat verdiğimiz gibi yenilikçi ve sürdürülebilir enerji çözümlerine yaptığımız yatırımlarla hem iş süreçlerimizi iyileştirmeye hem de çevreyi korumaya devam ediyoruz. Bu noktada yakın bir zamanda enerji ihtiyacımızı karşılarken sera gazı emisyonlarını minimuma indirmek için işletmelerimizi kendi enerjisini üreten fabrikalara dönüştürme yolunda adım attık. Yatırımımızla güneş enerjisi kullanımı ile fosil yakıtlara olan bağımlılığımızı azaltacak, enerji maliyetlerimizi düşürecek ve en önemlisi de karbon nötr hedefimize hızla yaklaşacağız. Proje kapsamında, fabrikalarımızın çatılarına toplamda 28 bin 885 adet güneş paneli monte ederek yılda 17,1 milyon kWh elektrik üreteceğiz. Üreteceğimiz enerjinin büyüklüğü 3 bin 425 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılamaya denk geliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte fabrikalarımızın elektrik ihtiyacının yüzde 30’unu güneş enerjisinden karşılayacak ve yıllık bazda 7 bin 507 ton karbondioksit salımının önüne geçeceğiz.

Projelerimizle sürdürülebilirliği çok katmanlı bir yapıya dönüştürüyoruz

Camın arkasında sürdürülebilir bir gelecek olduğuna inanıyor, sürdürülebilirliği çevresel ve toplumsal bir zeminde ele alıyoruz. Bu sene 50. yılını kutlayan köklü bir şirket olarak kurulduğumuzdan bugüne sürdürülebilir bir çalışma prensibi belirledik. Bu prensip ışığında üçüncü kez TURMEPA ile bir araya geldik. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde TURMEPA’nın atık alım tekneleriyle iki yılda 600 bin litreden fazla atığın toplanmasına destek olduk. Bu yıl ise Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye’nin koylarından sıvı atık toplanmasına katkıda bulunuyoruz. Yorglass olarak sürdürülebilirliği şirket politikalarımızın her katmanında uyguluyor, yenilikçi yaklaşımlarla bu politikaları destekliyoruz. Ayrıca çeşitliliği, eşitliği ve kapsayıcılığı temel değerlerimiz olarak benimsiyor ve iş kültürümüzü bu ilkelere dayandırıyoruz. Örneğin, daha iyi bir gelecek için kalıplardan uzak, seslerimizin birlikte ve aynı tonda duyulduğu ‘Her Ses Eşittir’ yaklaşımımızla da fırsat eşitliğinin sağlandığı bir toplumun parçası olmayı hedefliyoruz.

Prestijli kurumlarla sürdürülebilirliğimizi tescilliyoruz

2024 yılında çevresel, sosyal ve yönetişim faktörlerini değerlendirerek şirketlerin sürdürülebilirlik performansını analiz eden CRIF ESG değerlendirmesinde ‘A’ mükemmel düzeyde sürdürülebilirlik skorunun sahibi olduk. Aynı zamanda küresel ve yerel düzeyde sürdürülebilirlik konularında üstün performans sergileyen şirketlerin belirlendiği ‘Fortune Türkiye ve CRIF Türkiye Sürdürülebilirlik Araştırması’ listesinde de yer aldık.

Ekolojik değeri yüksek ürünlere imza atıyoruz

Ar-Ge ve inovasyon ışığında sanayiye yüksek katma değer sunan ürünlere imza atıyoruz. Bunların en iyi örneklerinden biri de farklı dolaplara uygulanabilen enerji tasarruflu low-e camlarımız. Bu camlar ile standart bir yatay dondurma dolabından yıllık 33 Euro enerji tasarrufu elde ediliyor, bu da 150 bin dolapta yaklaşık 5 milyon Euro tasarruf anlamına geliyor. Sürdürülebilirlik esasına dayanan ve pek çok farklı kullanım alanı bulunan yazılabilir ve silinebilir akıllı panomuz Yorboard ise çizilmeye karşı dayanıklılığı, yansıtma yapmaması, manyetik olması nedeniyle kullanım kolaylığı sunması, parmak izi tutmaması ve kolay temizlenebilir olması gibi özellikleriyle öne çıkıyor. Bunlara ek olarak ekolojik dengeyi koruyan Safesky kuş dostu camlarımız da üzerindeki özel desenler sayesinde binalar arasında uçan kuşlar tarafından fark edilerek yaşanabilecek kazaları minimum yüzde 50 oranında azaltıyor. Camın ileri dönüşümünden ilham alınarak tasarlanan ödüllü YUDA cam kaykay ise endüstriyel üretimde fire olan malzemenin değerli ürünler için ham madde olabileceğini kanıtlıyor.  

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*