Samsung’un enerji tasarruflu yeni ürünleri IFA 2024’te Avrupalı tüketicilerin beğenisine sunuldu

IFA 2024 Fuarında görücüye çıkan ürün yelpazesinde A-%55 seviyesinde daha fazla enerji verimliliği sunan yeni BESPOKE AI™ Çamaşır Makinesi, Bespoke AI Laundry Combo™ Kurutmalı Çamaşır Makinesi ve Bespoke Bulaşık Makinesi yer alıyor. Yeni ürün serisinin Bubble Shot ve WaterJet Clean™ gibi ileri teknolojileri; çamaşır ve bulaşıklar için etkili ve verimli temizlik sağlarken, SmartThings AI Enerji Modu uyumluluğu, enerji tasarrufunu artırıyor. Yeni ürünler, bu yıl ve önümüzdeki yılın başlarında Avrupalı tüketicilerle buluşacak.

Samsung Electronics IFA 2024 Fuarında tanıttığı, Avrupa’daki kullanıcıların yaşam tarzına uygun en yeni enerji tasarruflu cihaz serisini duyurdu. Yeni ürün yelpazesinde, A-55% oranında daha fazla enerji verimliliği sunan BESPOKE AI™ Çamaşır Makinesi, tüm programlarında A derece verimliliğe sahip Bespoke AI Laundry Combo™ ve A-10% verimliliğiyle Bespoke Bulaşık Makinesi yer alıyor. Enerji verimliliğini artırmaya yönelik uzun süredir devam eden kararlılığını sürdüren Samsung, tüketicilerin günlük yaşamda daha etkili enerji tasarrufu sağlamaya yönelik ihtiyacına yanıt veren temel teknolojiler geliştirdi.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Dijital Cihazlar İş Birimi Müşteri Deneyimi Ekibi Başkanı Moohyung Lee, “Samsung, enerji tasarruflu ürünlerini uzun zamandır Avrupa pazarlarına sunuyor ve IFA Fuarı, bu çözümleri tanıtmak için ideal bir etkinlik. Yeni modellerin, evlerinde ekstra enerji verimliliği isteyen müşteriler için doğru seçenekler olacağını umuyoruz” dedi.

Verimliliği yüksek yıkama deneyimi

Samsung’un IFA 2024’te tanıttığı yüksek enerji sınıfı serisinin en dikkat çekici ürünü, BESPOKE AI™ Çamaşır Makinesi. Gelecek yıl piyasaya sürülmesi planlanan model, A Sınıfı derecelendirmenin gerektirdiği minimum enerji verimliliği seviyesinden %55’e kadar daha az enerji tüketiyor.Bu yılın ilk yarısında piyasaya sürülen A-40% dereceli modeli takip eden yeni ürün, Samsung’un teknolojileriyle ekstra enerji tasarrufu seviyesine ulaştı.

Samsung, A Sınıfı için gereken minimum enerji verimliliğinden %55’e kadar daha az enerji tüketimi elde etmek için gelişmiş teknolojiler kullanıyor. Bu gelişmiş teknolojilerin başında, köpüklü suyu sirkülasyon pompasından çekerek tamburun içindeki çamaşırların üzerine püskürten Bubble Shot geliyor. Çamaşırları daha kolay ıslatarak ve deterjanın giysilere eşit şekilde nüfuz etmesini sağlayarak yıkamayı daha etkili hale getiren bu teknoloji, enerji verimliliğini daha da artırmak için Ecobubble™ ve algoritmalarla birlikte çalışıyor.

AI Home uygulaması da fark yaratan bir özellik olarak öne çıkıyor. Cihaz üzerindeki 7” genişliğindeki LCD dokunmatik ekran, temizleme işleminde sezgisel bir kontrol merkezi olarak görev görüyor. Kullanıcılar yalnızca çamaşır yıkama programlarını hızlı bir şekilde seçmekle kalmıyor, aynı zamanda alışkanlıklarına ve dönemsel ihtiyaçlarına uygun kişiselleştirilmiş yıkama önerileri de alabiliyor. Bu da etkin kullanıcı kontrolü ve çamaşır bakımı sağlıyor.

Enerji tasarrufuyla hepsi bir arada yıkama ve kurutma çözümü

Samsung, yakında Avrupa pazarında satışa sunulacak olan Bespoke AI Laundry Combo™ modelini de IFA’da sergiledi. Model, yıkayıcı ve kurutucuyu tek bir makinede bir araya getiriyor; kullanıcıları yıkama bittikten sonra çamaşırları kurutucuya aktarma zahmetinden kurtarıyor. Bespoke AI Laundry Combo™, enerji verimliliğinde önemli bir iyileşme sağlayarak tüm yıkama ve kurutma programlarında A derece elde etmesiyle ve yıkamada A-20%verimlilik sunmasıyla ayırt edici bir konuma sahip. Bu, Samsung’un Avrupa’daki kombo serisindeki en yüksek seviye olarak dikkat çekiyor.

Samsung, özellikle kurutma verimliliğini artırmak için uzun çalışmalar yürüttü. Isı Pompalı Kurutma teknolojisi, giysileri düşük sıcaklıklarda hızlı, nazik ve verimli bir şekilde kurutuyor. Ayrıca, özel olarak tasarlanan kanal yapısı, içerideki hava sirkülasyonunun verimliliğini artırarak ısı enerjisinin verimli bir şekilde yeniden kullanılıp aktarılmasını sağlıyor. Bunlar olurken, sadece yıkama programında yüksek bir enerji verimliliği derecesi elde etmek için Bubble Shot Teknolojisi uygulanıyor. Bu teknoloji, sirkülasyon pompasını kullanarak üstten köpüklü su püskürtüyor ve çamaşırların daha iyi ıslanmasını sağlıyor. Bunların sonucunda, Bespoke AI Laundry Combo™’nun tüm yıkama programları, A Sınıfı eşiğini geçerek minimum enerji verimliliğinin %20’ye kadar üzerine çıkıyor. Yıkama ve kurutma programları ise A Sınıfı derecesini gerçek anlamda hak ediyor. 

Bulaşıklarda hem enerji tasarrufu hem etkin temizlik sunuyor

IFA 2024’te sergilediği yeni ürünler arasında, ekstra enerji verimliliğine sahip Bespoke Bulaşık Makinesi de yer alıyor. Mutfak mobilyalarıyla kusursuz uyum sağlayan Kitchen Fit™ Sliding Door tasarımıyla şık bir görünüme sahip Bespoke Bulaşık Makinesi, aynı zamanda A sınıfı enerji derecelendirmesi için gerekenden %10’a kadar daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor ve etkili bir performans sunuyor. 

WaterJet Clean™ ve Aktif Fanlı Kurutma sistemi ekstra verimlilik için önemli bir rol oynuyor. WaterJet Clean™, özel olarak tasarlanmış “hepsi bir arada hazne modülü” sayesinde dönen çift yıkama koluyla her açıdan yoğun temizlik sağlıyor. Ürünün güç verimliliğini iyileştiren benzersiz bir su akışı oluşturan teknoloji, çalışma performansını etkilemeden, geleneksel Samsung modellerine kıyasla önemli ölçüde düşük bir seviyede, yalnızca 7,9 litre su kullanıyor.

Aktif Fanlı Kurutma sistemi, içerideki hava sirkülasyonunu artırarak daha az enerji tüketimini sağlıyor. Kurutma sırasında kazanın duvarlarında yer alan iki adet fan, hafif ve ılık bir hava üflüyor. Bu hava, nemin buharlaşmasına yardımcı olarak ısı transferi ihtiyacını azaltıyor. Bu nedenle, durulama suyunu ısıtmak için kullanılan enerji miktarı azalıyor. Böylece kullanıcılar, yıkama ve kurulama işlemini enerji verimliliğiyle düzgün bir şekilde tamamlayabiliyor. 

SmartThings bağlantısı sayesinde ek enerji tasarrufu

Donanımdaki bu gelişmelerin yanında, Samsung’un enerji tasarruflu yeni serisi, SmartThings AI Enerji Modunu da destekliyor. Kullanıcılar cihazlarını SmartThings’e bağladıktan sonra günlük, haftalık ve aylık güç tüketimini kontrol edebiliyor. Kullanıcılar ayrıca öngördükleri aylık elektrik faturalarında hedefledikleri seviyeyi aştığında, proaktif olarak enerji tasarrufu yapmak için, SmartThings uygulaması aracılığıyla AI Enerji Modunu etkinleştirebiliyor. AI Enerji Moduyla çalışan programlar sayesinde normal moda kıyasla BESPOKE AI™ Çamaşır Makinesi, enerji kullanımında %70’e kadar tasarruf sağlarken Bespoke AI Laundry Combo™ yıkamada %60’a kadar, kurutmada %30’a kadar enerji tasarrufu sunuyor. Bulaşık makinesi ise Tencereler ve Tavalar programında %21’e kadar daha az enerji kullanıyor.

Bespoke Bulaşık Makinesi şu anda birkaç Avrupa ülkesinde satışta; Bespoke AI Laundry Combo™ ise bu yılın dördüncü çeyreğinde belirli Avrupa ülkelerinde piyasaya sunulacak. BESPOKE AI™ Çamaşır Makinesi, önümüzdeki yılın başlarında bazı Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*