Yorglass çalışan güvenliği ile sürdürülebilir başarıyı garanti altına alıyor

İş sağlığı ve güvenliğini kurum kültürünün merkezine alan Yorglass, çalışanları için hayata geçirdiği empati eğitimleri, tiyatrolu güvenlik çalışmaları ve robot destekli ergonomik çözümlerle standartların ötesine geçiyor. Ağır yük operasyonlarında makineleşmeye giderek risk seviyesini 11'den 2'ye düşüren şirket, çalışanlarına yönelik test edilen yenilikçi İSG uygulamalarının yüzde 86’sında tam memnuniyet sağladı. Hayata geçirdikleri en çarpıcı yenilikler arasında ‘Deneyim Temelli Yaklaşım’ eğitimlerinin olduğunu söyleyen Yorglass İnsan Kaynakları Direktörü Ayşe Doğruöz, “Bu eğitimimizle çalışanlarımız, duyu organlarını kaybetmenin yarattığı zorlukları özel simülasyonlarla birebir deneyimleyerek, güvenlik kurallarına uymanın önemini çok daha iyi anlama fırsatı buldu. Yorglass olarak insana dokunan yaklaşımımızla, iş güvenliği alanında da global standartları belirliyoruz” dedi.

Çalışanların fiziksel ve ruhsal bütünlüğünü korumak yalnızca yasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda kurumsal sosyal sorumluluğun da temelini oluşturuyor. Özellikle sanayi ve üretim sektörlerinde doğru uygulamaların hayata geçirilmesi hem iş kazalarının önüne geçilmesi hem de çalışan verimliliği açısından kritik bir rol oynuyor. Tam da bu noktada cam dünyasının güvenilir ve global tedarikçisi Yorglass, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında attığı adımlarla sektörüne ve iş dünyasına öncülük ediyor. 1- 4 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında değerlendirmelerde bulunan Yorglass İnsan Kaynakları Direktörü Ayşe Doğruöz, çalışanlarının fiziksel ve ruhsal bütünlüğünü korumayı temel öncelik olarak benimseyerek bu alandaki çalışmalarıyla uluslararası standartların da ötesine geçtiklerini söyledi. 

“Güvenli çalışma ortamı kurumsal kültürü de güçlendirir”

Güvenli bir çalışma ortamının kazaları önlemenin yanı sıra çalışan bağlılığını artırarak kurumsal kültürü de güçlendirdiğine vurgu yapan Ayşe Doğruöz, “Yorglass olarak iş sağlığı ve güvenliğini sağlamanın yalnızca kurallarla değil, insana dokunan uygulamalarla hayata geçeceğine inanıyoruz. Bu anlayışla, klasik uygulamaların ötesine geçen, sahaya dokunan ve insana yatırım yapan projeler geliştiriyoruz. İSG uygulamaları yalnızca yasal bir sorumluluk değil, aynı zamanda çalışan sağlığını ve güvenliğini önceleyen, iş gücü verimliliğini artıran ve iş sürekliliğini sağlayan stratejik bir yatırımdır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte tehlikeleri önceden tespit edebilen sistemlerin kullanımı, iş güvenliğinde yeni bir dönemi başlatırken çalışanların bilinçlendirilmesi ve düzenli eğitimlerle desteklenmesi de bu sürecin ayrılmaz bir parçası. Bu nedenle Yorglass olarak iş sağlığı ve güvenliğini kurumsal DNA’mıza işlemiş bir değer olarak görüyoruz. Çünkü hem saha hem de ofis çalışanlarımızın güvenliği olmadan sürdürülebilir başarıdan bahsedemeyiz. Bu anlayışla hayata geçirdiğimiz insan odaklılık projelerimizle klasik denetim mekanizmalarının ötesine geçerek, çalışanlarımızın günlük iş hayatlarını doğrudan iyileştiren çözümler üretiyoruz” dedi. 

İSG alanındaki 44 uygulamadan 38’inde tam memnuniyet sağladı 

Yorglass olarak iş sağlığı ve güvenliğini her zaman öncelikleri arasına alarak yenilikçi adımlar attıklarını söyleyen Doğruöz, bu kapsamda yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı: “Deneyim Temelli Yaklaşım ile çalışanlarımızın duyu organlarını kaybetmeleri durumunda yaşayabilecekleri zorlukları bizzat deneyimlemelerini sağlayarak, gerçek bir empati ve farkındalık oluşturduk. Katılımcı eğitim ve tiyatro yöntemlerimizle, iş güvenliği kurallarının günlük hayattaki karşılığını canlandırarak eğitimlerin kalıcılığını artırdık. Bu çabalarımızın sonucunda, Uygunsuzluk Bildirim Kartı (UBK) sayımızı yüzde 60 artırdık. Ayrıca, ramak kala bildiriminde öne çıkan çalışanlarımızı ödüllendirerek, proaktif bir önlem alma kültürü yerleştirdik. İlk yardım eğitimlerimizle çalışanlarımızı bilinçlendirdik ve yapılan anketlerde ortalama yüzde 86 oranında doğru cevap aldık. Özellikle Heimlich manevrası sorusunda yüzde 94’ün üzerinde aldığımız doğru cevap oranı, eğitimlerimizin ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Ergonomik iyileştirmeler kapsamında cam arabalarımızın tekerleklerini revize ettik ve ağır yük kaldırma işlemlerini robotlara devrederek risk skalasını 11’den 2’ye düşürdük. 2025’te başlattığımız dinlendirici paspas uygulamasıyla ayakta çalışan arkadaşlarımızın yorgunluğunu azaltmayı ve kan dolaşımını artırmayı hedefledik. İSG alanında yaptığımız çalışmalarımızda farkındalık sağlamamıza ve düzenlediğimiz anketlere katılım oranını artırmada kurum içi iletişim platformumuz Ming’in büyük katkısı oldu. Ming üzerinden ‘Ramak Kala Bildirimleri’ni dijital ve anlık olarak takip ediyor, saha çalışanlarımızı da sürece dahil ederek operasyonel süreçlerimizi dijitalleştiriyoruz. Bu sayede hem anlık takip ve geri bildirim sağlanıyor hem de etkin bir çözüm mekanizması oluşturuluyor. Ayrıca oyunlaştırma teknolojisinden de yararlandığımız Ming sayesinde, 44 farklı alanda test ettiğimiz ve 38’inde çalışanlarımızın tam memnuniyetini sağladığımız projelerimize yenilerini eklemek için çalışmalarımıza artan bir ivmeyle devam edeceğiz.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*