Samsung’tan geleceğe yönelik önemli mesajlar

TeknoFest kapsamında gerçekleştirilen Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Samsung Electronics Kurumsal Başkanı, Baş Stratejisti ve HARMAN Yönetim Kurulu Başkanı Young Sohn, dünyamızı şekillendiren başlıca teknoloji trendlerini, Samsung’un inovasyona olan bağlılığını ve insanlığın yararına teknolojiyi nasıl kullanabileceğimize dair vizyonunu katılımcılarla paylaştı.

Türkiye’nin teknoloji girişimleri için bölgesel bir merkez olma hedefine yönelik önemli bir zirve olan Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Türk girişimciler ve yatırımcılarla birlikte uluslararası teknoloji girişimlerini ve yatırımcılarını bir araya getirdi. Zirvenin konuşmacıları arasında yer alan Samsung Electronics Kurumsal Başkanı, Baş Stratejisti ve HARMAN Yönetim Kurulu Başkanı Young Sohn, ‘Geleceği Teknolojiyle Güçlendirmek’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Kariyerine girişimci olarak başladığını ifade eden Young Sohn, “Teknofest gibi platformlar sayesinde startup projeleri ile büyük şirketler arasında bir bağ kurulabileceğini düşünüyorum”, sözleriyle başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Teknolojinin iyiye ve kötüye kullanımı bizim hangi amaçla hareket ettiğimizle ilgili. Teknolojiyi doğru amaçlar için kullandığımızda insanlık adına önemli sorunlara çözümler bulabilir ve daha iyi iş olanakları yaratabiliriz. Bugün teknolojinin sağladığı olanaklarla daha bağlantılı; ulaşımdan sağlığa sayısız fırsatların olduğu bir dünyadayız. Teknolojinin nereye doğru yöneldiğine baktığımızda artık işi atomlarına ayırma noktasındayız. Bunun en güzel örneklerinden biri de dronelar. Dronlar pek çok teknolojik bileşenin bir araya gelmesi ile doğuyor. Bugün kullandığımız kişisel bilgisayarlar 40 yıl gibi bir sürede batarya süresinden hafızasına kadar büyük bir gelişim gösterdi. Bilgisayar geliştikçe yaşam içerisinde daha işlevsel bir konuma geldi. Bugün 8 milyar cep telefonu kullanılıyor, bu rakam dünya nüfusunun üzerinde. Buna rağmen dünyanın yüzde 51’i internete erişebiliyor. Teknoloji şirketleri olarak güçlerimizi birleştirerek daha fazla insanın internete erişimini sağlayabiliriz. Daha uygun fiyatlarla daha fazla insana ulaşabilmemiz mümkün.”

Biyoloji ve teknolojinin birbirinden ayrılamaz bir bütün olduğuna işaret eden Young Sohn, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün teknoloji biyolojiden aldığı ilhamla insan vücudu hakkında birçok soruya cevap bulabiliyor. Teknolojideki gelişimlerle sağlık alanındaki bir çok soruya cevap bulabiliyoruz. Teknolojideki gelişim sayesinde gen haritası bulundu. Gelecek yıllarda hepimizin gen haritası yapılmış olacak çünkü maliyetler teknolojinin gelişimi ile düşüyor. 2004’te 40 bin dolarlık maliyet vardı. Bu rakam bugün 1000 dolara düştü, yakında 100 dolar olacak. Herkesin gen haritası yapılması ile sağlıkla ilgili gelecek sorunları öngörme imkanı olacak. Gelecekte insanların üzerine yerleştirilecek sensörler sayesinde gelecek sorunları daha önceden tespit etme imkanı dahi olabilecek. Bu sayede sağlık bütçelerinin düşmesi sağlanabilecek.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*